Welkom

Hoi hoi, leuk dat je even langs komt bij mijn kaartenblog!
Misschien raak je er door geïnspireerd of geniet je zomaar van mijn "brouwsels". Hoe het ook zij, veel plezier bij het kijken en mocht je me iets willen vragen of gewoon even iets laten weten laat dan een reactie achter of stuur even een mailtje. Wil je een kaartje beter bekijken dan klik je er even op!

zondag 4 januari 2015

Eerste blogbericht 2015.....

Lieve blogvriendinnen, volgers, bezoekers, allereerst allemaal voor 2015 heel veel geluk, liefde, voorspoed en een goede gezondheid toegewenst!! Voor mezelf hoop en wens ik wat meer tijd voor jullie te vinden maar ook dat hebben we niet altijd zelf in de hand.
 Ik blijf mijn best doen!

In ieder geval halen we allemaal voldoening uit onze hobby en dat was voor mij te merken op de sinterkerst- markt waar ik december voor het eerst mijn kraam op mocht zetten. En daar wist ik soms niet wat me overkwam.....nog even en ik was geloof ik onder de tafel gekropen.... aan de andere kant was het toch ook wel fijn om te horen en te zien hoe mijn gefreubel door anderen gewaardeerd werd. Dat was aan het eind van de dag dan ook te zien in mijn portemonee.....ik was er gewoon beduusd van.....en nog veel nabestellingen gehad! Wat vooral de show stal was deze creatie.....
De kerstboompjes van Dutch Doobadoo pimpen met papier van Maja Design en vele andere materialen en het lieve kerstmannetje met lichtjes van de Action maakten het tot een lief tafereeltje.
Hier nog een fotocollage van wat gemaakte dingen maar helaas heb ik door de druk en vele andere zaken vergeten foto's te maken. 
Wat ook een groot succes was bleek het doosje met merci te zijn wat Welmoed op haar site plaatste! Bedankt Welmoed voor de inspiratie. Natuurlijk haal je zo overal wel leuke ideeën bij elkaar vandaan maar deze viel bijzonder goed in de smaak! 
En tot slot nog een foto van de kraam....
Wat ik er nu van geleerd heb is dat ik het zo superleuk heb gevonden en hier dan een heel jaar naar toe kan werken zodat ik niet alles in twee maanden moet doen. 
En dat is dan ook gelijk weer een doel om voor aan de freubel te gaan. 

Wat nou zo jammer is dat ik van mijn verdiende geld de stap had gezet om de Big Shot te kopen en dat ik er mee wil gaan stansen en dan blijkt dat hij niet goed is, er zit geen druk op......wij er gisteren mee terug naar Jacobi in Drachten en nu moet hij eerst terug naar de leverancier om te horen wat die ervan vind.....toch vreemd......ik hoor zulke positieve berichten over die stansmachine! Zag dat ze bij Jacobi door die machine van hun toch ook wel de meer gedetailleerde mallen van MD en Noor er meerdere malen doorheen moesten halen!? Is dat bij jullie ook zo? Ik heb nu altijd de Double Do XL en die draait wel zwaar maar stanste wel alles goed uit! Afwachten maar.....hoop wel dat mijn geld goed besteed is.....

Binnen ons gezin komt alles weer een beetje tot rust.....onze schoonzoon raakte in de week voor kerst zo akelig ziek van een bacterie in zijn voet die hij opliep na een operatie van zo'n bijna drie weken eerder. Dit werd zo ernstig dat hij na een spoed OK werd opgenomen en een zware antibioticakuur moest ondergaan aan het infuus en dus niet thuis kwam. Een zware teleurstelling voor hem en zijn gezin en juist zijn vrouw, onze dochter, heeft een autorijfobie.....een lang verhaal maar het komt erop neer dat iedere autorit die ze doormaakt een hele beproeving is en dat je via allerlei omwegen naar Leeuwarden moet. Zwaar voor haar, hem en de kinderen en de naaste families omdat je dan met elkaar de bezoekuren wilt opvangen. Maar het is ons gelukt, want waar een wil is, is een weg en dan kom je een heel eind. De artsen hebben zelfs meegewerkt om op eerste kerstdag hem een paar uren naar huis te laten gaan en op oudejaarsavond is dit ook zo gedaan! Zo super, kon hij toch even bij hen zijn!! Hij is nu thuis en daar zet het traject nu verder door met antibiotica in de vorm van medicijnen en rust. Hopen en duimen dat het goed blijft gaan!
En ja, niets verandert dus......in 2014 kletste ik jullie al de oren van jullie hoofd.....niet vaak misschien maar als ik er dan ben.....en nu dus ook......In ieder geval ben ik er weer....

Lieve groetjes,
Richtje

Och, ja, deze wil ik jullie even laten zien, zo'n poepie toch???
Doeiiiiiii


25 opmerkingen:

 1. Een heel goed en creatief 2015 gewenst Richtsje en van je "gekwebbel" heb ik weer ouderwets genoten dus gewoon zo doorgaan hoor! Super dat je zo'n succes hebt gehad (kijk er niet van op) en dus heel veel werk aan de winkel voor eind dit jaar maar dat is alleen maar leuk. Wat sneu voor je schoonzoon maar wel een super medewerking van het ziekenhuis, hartverwarmend!!
  De kleine meid is om op te vr.................!!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Richtsje voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat het maar een heel creatief jaar mag worden... Wat super dat je kaartjes en creaties zo gewaardeerd werden! Beterschap met je zoon!

  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat is zeker een poepie Richtsje. Voor jou ook nog de allerbeste wensen voor 2015, dat het maar een mooi jaar mag worden. Wat heerlijk dat mensen zoveel belangstelling hadden voor je spulletjes, dat geeft toch veel voldoening. Je kraam zag er ook wel heel sfeervol uit moet ik zeggen. Ik heb zelf ook de Big Shot en heb er veel plezier van dus ik hoop dat je nu een goede terugkrijgt.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig om weer een blogpost van jou te lezen Richtsje! En wat een vrolijkerd staat daar op de foto.
  Leuk dat je sinterkerstverkoping zo goed is verlopen, dan weet je waar je het voor gedaan hebt. Nu maar hopen dat je snijmachine snel weer bij je terug is, zodat je aan een volgende voorraad kan gaan beginnen ;-)

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Richtsje, wat ontzettend leuk weer wat van je te lezen en te zien! gaaf dat je zo'n geweldige verkoop hebt gehad. De kraam ziet er mooi uit (zag) en dat trekt natuurlijk.
  Mijn dochter zegt ook telkens tegen me dat ik mijn creaties moet verkopen, maar helaas heb ik weinig op voorraad, want er zijn zoveel mensen die en kaartje verdienen in mijn vrienden-, familie- en blogkring....
  En ja je bent er niet elke dag, maar als je er bent.....;-))
  Gezellig toch!!
  Wat een verhaal van je schoonzoon! Gelukkig dat hij thuis is! En wat en enige foto!! Daar word je helemaal blij van!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Richtsje, jij ook de beste wensen. Wat leuk dat je goed verkocht hebt en wat een teleurstelling dat je Big Shot het niet doet echt baaalen zeg, een beetje vreemd dat ze hem niet gewoon hebben omgeruild! Wat naar te horen van je je schoonzoon, dat is wel schrikken zeg. Wat een plaatje, mijn dag begint goed bij het zien van zo'n big smile!

  gr.LOuise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed om te lezen, dat de markt zo'n succes was. Daar doe je het toch voor. Hopelijk lossen ze het goed op met de Big Shot, en kun je straks weer lekker aan de freubel.
  En wat een schatje op de foto, die zou ik elke dag helemaal suf knuffelen hihihi
  Groetjes en tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Richtje, voor jou en je familie ook de allerbeste wensen voor 2015. Het gaat vast goed komen. Wat een prachtige kraam had je ook. Dat is ook gewoon een blikvanger. Daar kunnen de mensen niet aan voorbij lopen. Je kleindochter is een droppie, daar kan je alleen maar van genieten. Ik hoop voor je schoonzoon en dochter dat hij snel weer opknapt. 2015 moet haast wel beter verlopen ;-)
  We zien vanzelf weer mooie creaties voorbij komen van jou. Het gaat niet om de hoeveelheid hoor maar wat je laat zien is altijd mooi!
  Lieve groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat super dat je creatie zo gewaardeerd werden! Dat is altijd leuk om te horen. Dit is ook weer een prachtige creatie!

  Groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allereerst wil ik je en je familie ook de beste wensen voor 2015 toewensen.
  Wat heb je een prachtige kraam ingericht met hele mooie spullen erop. niet gek, dat je portemonnee goed gevuld was. Jammer dat het apparaat alleen niet mee werkt. Ik kan je er helaas niets over zeggen, want ik heb ook de Double Do XL. Hopelijk is je schoonzoon snel opgeknapt.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Richtsje,

  Wat een mooie creaties heb je allemaal gemaakt en heel leuk dat het zo'n succes was je kraam zag er mooi uit zo op de foto te zien.
  En wat vervelend voor je schoonzoon hoop dat het snel beter gaat met hem.
  En die laatste foto dat is toch wel de topper van je stukje wat een lieverd!!
  Lieve Richtsje ik wil je een heel gezond en vooral een creatief jaar toe wensen.

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen

 12. Jeetje jullie hebben ook weer veel mee gemaakt, leuke
  dingen maar ook minder leuke dingen. Voor alles wens ik
  jullie veel sterkte !
  Je kraam zag er zo mooi uit, en wat een schitterende
  creaties heb je gemaakt, leuk dat de dag zo geslaagd
  was, nu heb je zeker weer iets om naar uit te kijken ☺

  Gezellige en fijne nieuwe (knutsel) week
  Liefssss Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat super gaaf dat het goed ging met je kraam Richtsje kun je nu inderdaad een heel jaar over doen.
  moet zeggen ziet er ook allemaal goed verzorgd uit.
  nog de beste wensen voor 2015.

  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ricjtsje wat fijn dat we weer wat van je horen op het blog. Ook de beste wensen voor 2015, veel geluk, goede gezondheid en dat we weer veel van je creativiteit mogen genieten..mijn moeder en wij hebben genoten van je prachtige kaart. Heel leuk. Wat heb je geweldige creaties gemmakt. Daar gaat heel wat tijd inzitten. Dan begrijp ikmwel dat je niet veel op de blog komt.... Fijn voor je dat alles zo goed verlopen is.en veel belangstelling dat is wel een kroon op je werk... Jammer van dat apparaat. Ik denk dat het vast wel goed gaat komen. We horen het vast wel. wat is je kleindochter een leuke meid geworden, een schatje. Veel sterkte met je schoonzoon en ik wens jullie daar alle goeds. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij/jullie ook het allerbeste voor 2015. Vooral gezondheid en ook de nodige creativiteit.
  Wat had je een schitterende kraam. Fijn joh dat je zoveel verkocht hebt. Een leuke bijverdienste. Jammer dat je nog niet van je kado kunt genieten. Echt raar zeg dat hij het niet deed. Ik heb de Ebosser dus heb geen tips of zo.
  Wat naar zeg dat Wieger zo ziek was. Wel fijn dat hij met kerst en oudejaarsavond even naar huis mocht. En nu gelukkig weer thuis opknappen.
  Echt zo sneu voor Froukje dat ze zoveel opstakels moet omzeilen.
  En als laatste...wat een schatje! Om op te eten toch?
  Liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Richtsje, ook voor jou de allerbeste wensen voor 2015.
  En ik ben helemaal flebbergestet van je prachtige knutselkraam, wat staan er prachtige zelfgemaakte geschenken in zeg, helemaal te gek. En dan dat poepie onder aan je bericht, een schatje om op te vreten hoor. Wees er maar trots op!!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Richtje.
  Allereerst nog een heel voorspoedig en een gezond maar toch ook een creatief 2015 toegewenst....
  Heel erg bedankt voor je SCHITTERENDE kerstcreatie die je me gestuurd hebt....ook het briefje erbij greep me erg aan....heel veel sterkte met alles en ik ben
  blij dat je ik je hier weer zie verschijnen, en waarmee.....meid wat een schitterende creaties heb jij gemaakt.....vooral die mercidoosjes zijn geweldig..maar ook de kerstboompjescreatie is GEWELDIG .en heeeeeel erg leuk dat je zo'n goede verkoop heb gehad met je kerstvrekoping....het ziet er ook schitterend uit je kraampje....en heel leuk dat daar nu een heel jaar voor kan gaan knutselen...
  En wat erg dat je schoonzoon zo'n vervelende bacterie heeft opgelopen....je hoort het heel vaak tegenwoordig over een bacteriebesmetting na een operatie...hopelijk verloopt het genezingsproces voorspoedig....beterschap in ieder geval....
  en dan die schattige foto....wat een schatje....doe daar maar heerlijk van genieten ..voor je het weet zijn groot....maar dan zijn ze ook nog lief hoor....

  Liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst ook voor jou en je familie de beste wensen voor 2015.
  Wat een gezellig berichtje weer; leuk he zo'n kerstmarkt - ik doe het hier ook al 2 jaar (altijd leuk zo'n extra centje). Hoop dat je centjes toch goed besteed zijn. Succes en sterkte met de gezondheid van de familie. De kleine is een scheetje <3
  Groetjes Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een heel verhaal Richtsje. Maar ook heel heftig. Het valt voor niemand mee zoiets, maar reken er op dat het voor je dochter zwaar is. Ik weet niet of het van mij een fobie is, ik heb er nooit naar laten kijken, had al zat anders, maar ik sta echt meestal doodsangst uit in de auto. De reden dat ik niet meer naar Spanje wilde. En de huisarts zei, voor angst lijken er medicijnen te zijn, maar voor angst is echt niets. Alleen omgevingshulp.Daar schoot ik dus weinig mee op. Ik heb nooit doorgevraagd. Rijs al 16 jaar niet meer zelf, en liefst alleen ritjes met Wim, die ik zowat bij de stoepranden ken. Laat haar maar. Dat voelt bij mij het beste. Veel sterkte voor jullie hele gezin. Ik denk aan jullie. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een verhaal weer Richtsje.
  Hoop voor jullie dat 2015 een beter jaar word.
  Leuk hoor zo'n kerstmarkt en inderdaad zou het fijn zijn dat je geen miskoop hebt gedaan,maar dat zal wel goed opgelost worden.
  Ik heb de cuttlebug en daar moet ik sommige mallen ook wel een aantal keren doorhalen.
  Je hebt weer mooie creaties gemaakt!!!
  En ik beloof wat vaker langs te komen.
  Mis veel te veel heb ik gezien.

  Liefs Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel verhaal, maar leuk om te lezen :-). Hoop ook dat 2015 een beter jaar voor je word! Wat is die kerstboom met het kerstmannetje onwijs leuk!!! Ik zag allerlei leuke dingen voorbij komen!! Echt allemaal heel erg leuk Richtsje!! Ik heb de cuttlebug (al jaren), hij doet het nog steeds goed en nooit iets mee aan de hand gehad. Beterschap voor je schoonzoon! En wat een leuke foto van je kleinkind :-).
  Liefs, Frouwkje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben er na een winterstop ook eindelijk weer en had weer veel bij te lezen op je blog! Het zit jullie ook allemaal niet mee hè! Maar er zijn gelukkig ook mooie momenten geweest! De kerstmarkt kun je geweldig op terug kijken en hopelijk gaat het met je voorbereiding voor de volgende keer goed lukken er weer een geslaagde markt van te maken! Ik las ook het verhaal over je Big Shot en heb er zelf ook 1 maar absoluut geen problemen....raar dat je niet meteen een nieuwe mee kreeg, niet goed is niet goed toch, daar hoeft de klant niet de dupe van te worden toc! Ik hoop dat het met je schoonzoon inmiddels beter gaat, altijd naar een ziekenhuis bacterie op te lopen! Nou Frouwkje sorry voor mijn afwezigheid en heb weer freubel plezier in 2015!
  Liefs van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat een leuke kraam met prachtige spullen zeg en wat leuk dat je veel verkocht hebt.
  Wat een schat van een foto zeg.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat een prachtige kraam Richtsje met mooie spullen.
  dit zijn inderdaad leuke momenten om naar toe te werken.
  zelf sta ik veel op de buitenmarkten zomers en die lopen goed en werk ik ook echt naar toe.
  hoop dat het met je schoonzoon beter gaat .
  wat de bigshot aangaat, ik heb mijn 2e bigshot inmiddels versleten en vind het de fijnste machine die er is.
  waarschijnlijk is de druk van de rollers niet goed, ik zou er wel op staan dat ik een nieuwe kreeg.
  succes er mee en liefs van Anneke.
  ps, Gerda heeft weer een beurs volgende week zaterdag in Harderwijk( de 31e )

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskomt op mijn blog, ook leuk is dat je dan een berichtje voor me achterlaat. Het is altijd fijn om te horen wat anderen van mijn gefreubel vinden. En als je het echt de moeite waard vind kun je ook altijd een volger van mijn blog worden.

Leafs fan Richtsje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...