Welkom

Hoi hoi, leuk dat je even langs komt bij mijn kaartenblog!
Misschien raak je er door geïnspireerd of geniet je zomaar van mijn "brouwsels". Hoe het ook zij, veel plezier bij het kijken en mocht je me iets willen vragen of gewoon even iets laten weten laat dan een reactie achter of stuur even een mailtje. Wil je een kaartje beter bekijken dan klik je er even op!

zondag 24 november 2013

Even een blogpause....

Lieve blogvriendinnen, het is hier de afgelopen weken weer helemaal mis met mijn moeder. Zoals de meesten van jullie weten heeft ze laatst augustus een CVA gehad in combinatie met boezemfibrilleren. We hoopten dat ze na verloop van tijd wel weer wat op zou krabbelen en weer een beetje haar weg terug zou vinden. Ze heeft daar zelf ontzettend haar best voor gedaan maar na één á twee weken wat betere dagen was er voortdurend weer een terugval. Dan kom je langzaam aan  tot de ontdekking dat ze dat niet meer aan kan en heb je voortdurend zorg om haar. Nu is ze afgelopen week met uitdrogingsverschijnselen, ernstige diarree en vormen van ondervoeding opgenomen in het ziekenhuis. We hadden al eerder haar, met tegenzin, in laten schrijven voor een verzorgingstehuis hier bij ons in het dorp. Daar is nu een appartement vrij en hebben we samen met haar de beslissing genomen dat ze niet meer naar haar eigen huis terug zal keren. Jullie zullen begrijpen dat dit niet gemakkelijk voor haar en ons is maar er is geen andere keus meer. Tegenwoordig moet je dit soort beslissingen binnen 24 uur nemen en in de praktijk betekent het dat je snel moet verhuizen. Wij als kinderen hebben nu de opdracht om dat deze week te realiseren want dan kan ze hopelijk vanuit het ziekenhuis hier naar toe. Dit brengt heel veel druk, stress en emoties met zich mee. Gisteren staan wij haar spullen in te pakken en dat doe je met een lach en een traan.....Maar wat moet dat moet.... En dat betekent dat jullie me de afgelopen week al hebben moeten missen maar dat dit de komende weken nog even zo zal zijn. Mijn moeder heeft me nu heel hard nodig....
Daarom druk ik even op pause....
We hopen dat jullie het begrijpen en als alles hier weer een beetje tot rust keert kom ik zeker bij jullie terug en ik hoop dat ik jullie dan ook weer bij mij langs zie komen. Voor jullie allemaal de komende weken heel veel freubelplezier en tot blogs!

Lieve groetjes
Richtje

37 opmerkingen:

 1. Hoi Richtje. Heeeel veel sterkte, voor jou en je naasten. Het zal heel lastig voor jullie zijn en gaan worden......Jammer.... Ik wens jullie alle goeds. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Richtje, wat een slecht nieuws weer. Maar familie gaat voor. Heel veel sterkte en succes en ik hoop dat je moeder snel weer opknapt, maar dat lukt vast met jullie goede zorgen. Neem je tijd, wij lopen niet weg en zien je wel weer terugkeren als de tijd er is. Liefs Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OOOOOOOOH Richtsje, wat een verdrietig nieuws! Heel erg emotioneel maar ook heel erg verstandig en gewoon echt nodig. Na "het wennen" zal ze er vast blij mee zijn en hebben jullie "rust" want van die zorgen wordt je gek dus dit is gewoon het beste. Gelukkig een appartement dus kunnen er toch nog heel veel vertrouwde spulletjes mee en dat scheelt aanmerkelijk. Heel veel sterkte en ik hoop dat je Mem er nog heel veel mooie jaren kan hebben!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Richtje,Heel veel sterkte voor jou en je familie.

  Groetjes Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte voor de zorg rondom jullie mem!
  Inderdaad, met een lach en een traan...

  Vriendelijke groet,
  Welmoed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Richtsje,
  Wens je heel veel sterkte de komende tijd en hoop, dat je moeder, als ze op haar nieuwe plekje is, er nog heel lang kan van genieten en jullie ook..Het is ook heel moeilijk om alles te moeten inpakken en opruimen..Nog maals veel stekte jullie allemaal en..toch weer hoop voor de toekomst..liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Richtsje,
  ook al weet je dat het waarschijnlijk een keer zo ver zal komen dat ze niet meer voor zichzelf kan zorgen, toch geeft dat veel emoties en stress en verdriet om wat was en niet meer terugkomt. De vertrouwde plek voor je moeder opruimen, dingen wegdoen, nieuwe gezellige plek maken. Pfoe, dat is niet niks.
  Veel sterkte ermee en ik hoop dat je moeder straks snel gewend zal zijn aan de nieuwe situatie.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Richtje....ik kan me voorstellen dat je even op de pauzeknop drukt...jullie hebben nu in de familiekring even genoeg te doen en te verwerken...ik wens je hier heel veel sterkte mee...ik hoop dat je moeder straks nog wat kan genieten in het verzorgingshuis!
  ♥♥♥ Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van jou om even op pauze te drukken, ik wens jullie heel veel sterkte toe!!!

  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je heb groot gelijk Richtsje. Nu even pauze in drukken en ook aan jezelf denken. Het lijkt mij ook erg moeilijk om alles in te pakken van je moeder. Een verhuizing is dan echt emotioneel voor je moede maar ook voor jullie. Je heb maar een moeder. Lief dat jullie haar zo goed helpen en steunen. Lieve groetjes Brie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sterkte hoor Richtsje, help eerst je moeder maar dan komt het bloggen en freubelen later wel weer. Familie en zeker je moeder zijn nu belangrijker.
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte de komende tijd Richtsje.
  Ik heb dit jaren geleden allemaal meegemaakt.
  en weet wat het is heel veel stress.
  We zien je wel weer een keer.

  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel sterkte, eerst je moeder, dat is het belangrijkste. Zij heeft jullie op dit moment heel hard nodig. lieve groet Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Doe lekker rustig aan, wees veel bij je moeder, en heel erg veel sterkte!

  Groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Richtsje,

  Aan de ene kant is het fijn dat er nu een plaatsje voor mem is, aan de andere kant is het moeilijk dat er een andere periode in het leven van mem en jullie komt. Opruimen en inpakken, afscheid nemen van het huis waar ze gewoond heeft, dat gaat niet zonder emotie.
  (Een x aantal jaren geleden heb ik mijn mem naar een verpleeghuis gebracht, moeilijk dat wel, maar ook een geruststelling dat er voor haar gezorgd werd. Mem is er niet meer)
  Richtsje, heel veel sterkte!!! Ik hoop dat jullie bij mem op haar nieuwe plekje nog heel veel mooie uurtjes samen mogen doorbrengen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sterkte hoor Richtsje,want het is niet zomaar wat.

  Lieve groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een vervelend nieuws Richtsje, veel sterkte en doe het rustig aan!
  Gr. Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat komt zeker even binnen Richtsje. Héél véél sterkte met dit alles en neem alle tijd hiervoor en voor je moeder. Geniet van elkaar en probeer een gezellig plekje te maken voor haar én jullie...lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeetje Richtsje zeg, ik zit hier met ontroering je verhaal te
  lezen, dat jullie dit allemaal moeten doorstaan en in zo'n
  korte tijd deze beslissing hebben moeten maken, maar
  het zal zeker de juiste zijn. Alle begrip dat jij voorlopig bij
  je moeder bent, zo is het, dat doe je voor je mams.
  Ze mag blij zijn met haar kinders die voor haar klaar
  staan en dit alles realiseren. Heel veel sterkte de komende
  tijd met alle drukte en spanningen en emoties....
  Liefss van Erica ☼

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je moeder is zo'n ontzettend belangrijk mens in je leven dat alles daarvoor wijken moet Richtsje. Alweer dertien jaar geleden hadden mijn zussen en boers en ik ook zo'n dilemma en hebben we alles gedaan wat we konden. Ik heb daar altijd een heel goed gevoel over gehad en dat is zó belangrijk als het om je moeder gaat. Het zal heel moeilijk voor haar zijn maar met jullie geweldige support gaat ze het wel redden denk ik!!! In elk geval heel veel sterkte de komende tijd.
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeetje Richtje wat een onroerend verhaal en deze tijd zal echt niet meevallen inderdaad... en ook is het hard om zulk soort beslissingen te moeten nemen...heel begrijpelijk allmeaal dat het ook stress met zich meebrengt en dat je er de tijd voor nodig hebt om alles te regelen en te verwerken. Heel veel sterkte in deze tijd en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Natuurlijk hebben we begrip voor de situatie, je moeder gaat nu voor alles. Ze heeft je nodig, en dan ben je er ook voor haar voor de volle 100%. Hopelijk went ze snel in het verzorgingstehuis, fijn dat het bij jullie op het dorp is, dan heb je ze toch lekker dichtbij.
  Heel veel sterkte de komende tijd voor je moeder en voor jullie.

  Liefs,
  Sjanie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit is een heel drukke periode voor je, ik kan mij helemaal voorstellen dat je een blogpauze neemt! Ik zat 4 jaar geleden ongeveer in de dezelfde situatie en echt, dan is het knutselen en bloggen niet zo belangrijk. Veel sterkte de komende tijd!
  liefs, Aukje

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel veel sterkte Richtsje.
  Die lach en die traan, verdwijnen voorlopig niet. Stel je svp daar op in, dan kan je dat doen, zonder je Moeder in de buurt.
  Want zei mag alleen de lach zien.
  Hou je vast aan het feit dat het voor haar bestwil is, al wil ze ook dat niet weten.
  Het is in en in triest als het moet gebeuren.
  Gelukkig sta je niet alleen, al is dit een schrale troost.
  MAAR denk ook een beetje aan jezelf lieve Richtsje.
  HEEL HEEL VEEL sterkte lieverd.
  Een knuffel van leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Erg voor je mem dat ze strakjes uit het zh niet meer naar haar eigen woning kan terug keren. Maar wel fijn dat ze een eigen plekje kan krijgen...en dicht in jullie buurt.
  Het is voor jullie een nare periode om iets definitief af te sluiten. Richtje, ik wens jullioe heel veel sterkte toe, ook voor je mem. En ik hoop dat ze snel went.
  Liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel veel sterkte. E natuurlijk heb ik er begrip voor.
  Het is een hele drukke tijd. En je moeder is toch heel belangrijk.
  Doe maar rustig aan en denk aan je zelf en je familie.


  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heel begrijpelijk hoor Richtsje dat je andere belangrijkere dingen aan je hood hebt nu...Een moeder heb je er maar één en die gaat boven alles....Ik wens je veel sterkte toe en hopelijk begrijpt ze jullie beslissing...
  Tot latere meisje en denk ookeen beetje aan jezelf hé....

  liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wens je heel veel sterkte met je moeder en de verhuizing.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je hebt nu wel even wat anders aan je hoofd dan bloggen. En ja dit is heel moeilijk voor jullie nu om alles te gelijk te moeten doen. Ik zal aan je denken en wens je heel veel sterkte toe met je/jullie moeder.

  Liefs van Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Richtsje,
  Eerst het leuke nieuws dat jullie weer Pake en Beppe gaan worden en nu weer verdrietig nieuws...maar ja die twee liggen altijd dicht bij elkaar! Heel veel sterkte met je Moeder en met de verhuizing en hopelijk brengt het straks voor een ieder de rust dat er goed naar haar om wordt gekeken...en achteraf een hele goede beslissing is geweest!! xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve Richtsje, wat vervelend voor jullie zeg.... Het leven hangt van vreugde en verdriet aan elkaar vast. Ik hoop van harte dat jullie en ook je moeder gauw een beetje rust kunnen vinden. Mijn moeder woont sinds twee jaar noodgedwongen in een zorgcentrum. Ze is na 2x hartstilstand en reanimatie plotseling uit haar vertrouwde leventje weggerukt en niet meer thuis gekomen. Ook al is het niet anders, we hebben er voor gezorgd dat ze weer een fijn plekje heeft om te wonen. Dat gun ik jouw moeder ook van harte. Lieve Richtsje, heel veel succes en sterkte met alles en pas goed op jezelf. Dikke knuf uit het zuiden en lieve groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat erg Richtsje, heel veel sterkte
  groetjes Femmy

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel veel sterkte met je moeder en met de verhuizing.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Lieve Richtsje, op deze allerlaatste dag van 2013 wil ik even bij je langskomen om je te bedanken voor alle leuke berichtjes het afgelopen jaar. Ik wens je voor het nieuwe jaar veel gezondheid en liefde, ook voor je familie. Ik hoop dat het beter gaat met je moeder en dat je gauw rust vindt en krijgt, dat alles een beetje een plaatsje krijgt (letterlijk en figuurlijk). Ik wens je ook een hele fijne en gezellig jaarwisseling en we zien elkaar in 2014 weer in blogland. Hou je taai!
  Lieve groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskomt op mijn blog, ook leuk is dat je dan een berichtje voor me achterlaat. Het is altijd fijn om te horen wat anderen van mijn gefreubel vinden. En als je het echt de moeite waard vind kun je ook altijd een volger van mijn blog worden.

Leafs fan Richtsje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...