Welkom

Hoi hoi, leuk dat je even langs komt bij mijn kaartenblog!
Misschien raak je er door geïnspireerd of geniet je zomaar van mijn "brouwsels". Hoe het ook zij, veel plezier bij het kijken en mocht je me iets willen vragen of gewoon even iets laten weten laat dan een reactie achter of stuur even een mailtje. Wil je een kaartje beter bekijken dan klik je er even op!

zaterdag 2 februari 2013

Even iets anders...


Lieve volgsters en bloggers, het is alweer een paar weken geleden dat ik iets geplaatst heb...Dit was niet omdat ik niet meer wou of geen tijd kon maken. Integendeel! Het is immers een feestje op zich om iets te plaatsen en daar al die hartverwarmende, lieve en enthousiaste reacties op te lezen. Zelf probeer ik dat bij alle bloggen die ik volg ook altijd te doen...Maar soms wil het allemaal even niet meer zoals je het zelf graag wilt, onze huisarts noemt dat een flinke burnout oftewel zwaar overspannen...En daar zit je dan, hele dagen huilen, doodop, emotioneel uitgeput, niet meer wetend hoe je verder moet...En dan moet je op zoek naar jezelf...De opdracht die ik van de huisarts mee kreeg was rust, lichamelijk en geestelijk...en proberen op een dag één ding te doen wat je ook leuk vind...dat is en was moeilijk maar de opdracht lijkt te slagen...Niemand van jullie weet hoeveel jullie deze drie weken voor mij hebben betekent!! Ik probeerde nl. iedere dag moed en energie te vinden om aan deze, zo simpel lijkende, opdracht te werken. Ik vind heel veel plezier in de blogwereld, deze drijfveer heeft me dan ook door de loodzware weken heen geholpen!! Bloggen is voor mij zo heerlijk ongecompliceerd... niemand die vind dat je iets moet... onbewust is iedereen zo hartelijk naar elkaar en dat werkt hartverwarmend!!! Langzamerhand vind ik mezelf en mijn lichaam weer een beetje terug, ik heb nog een lange weg te gaan maar dit heb ik dan toch weer gered... Energie en inspiratie, nee dat is er nog niet weer, maar ook dan blijkt bloggen therapeutisch te werken... Creativiteit is immers voor iedereen de reden om te bloggen en daarbij kwam ik steeds leuke vrolijke omgehaakte potjes tegen...zou ik dat ook nog kunnen? vroeg ik mezelf af...en ja hoor!!  Mijn lieve dochters hebben zich druk gemaakt voor de materialen en mem Richtje kon aan de haak...en zie hier het resultaat! Ik ben zo trots dat er weer wat uit mijn hoofd en handen is gekomen...Bloginnen allemaal bedankt, jullie hebben me weer een stukje op weg geholpen!! 

Deze tekst stond in de kaart van mijn lieve collega's en is maar al te waar....

Zonder elkaar is iedereen alleen...Het patroon kwam ik via verschillende blogsters tegen en is van Creathea

En dan helemaal super leuk natuurlijk dat er weer 8 creabea's zijn die mijn blog leuk genoeg vinden om te volgen!! Gré, Wilma, Corrie, Sippie, Ghea, Ria, Astrid en Welmoed, hartelijk welkom op mijn blog, gezellig dat jullie ook van de partij zijn!!
Nu stop ik er echt mee, veel te lang geworden, hoop dat ik jullie niet verveelt heb, tsjonge dat heb je zo zelf niet eens in de gaten...Doeiiiii en tot blogs!!

19 opmerkingen:

 1. Het ziet er SUPERrrr uit dat heb je heel leuk gedaan....
  Liefs Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jeetje Richtsje hier schrik ik van, en ik herken het maar als te goed, ben zelf in 1995 flink overspannen geweest en wat was dat een hel, ben er toen een jaar uitgeweest van mijn werk. Dus ik weet heel goed hoe je je voelt, en dat is niet fijn, en dat is heel zacht uitgedrukt. Ik ben toen gaan borduren in die tijd om te ontspannen en dat hielp mij toen ook. Och ik heb het echt met je te doen. Doe je wel voorzichtig en echt niets forceren hoor. Weet dat ik aan je denk en hou je taai.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad wat een ellende allemaal
  pas geleden schreef een lieve blogvriendin van me ieder huisje heeft zijn kruisje
  en dat is echt waar hopelijk doe jij het lekker rustig aan
  en alleen de dingen die je leuk vind doet
  niks haasten en niks moeten

  lieve groetjes gré

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier schrik ik toch ook even van Richtsje. Je geeft altijd zulke leuke positieve reacties op mijn blog, maar je weet natuurlijk nooit wat er aan de andere kant van het beeldscherm gebeurt. Zorg goed voor jezelf.
  Deze omhaakte potjes zien er super uit, een heel mooi setje.
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zoals mijn voorgangers al zeiden, hier schrik je toch van,
  je geeft altijd zulke leuke hartverwarmende reacties op mijn blog
  en dan niet wetend dat er achter die reactie eigenlijk een persoon zit die het zelf even niet meer ziet zitten
  ik ben blij om te horen dat je je energie uit het bloggen haalt
  en het is ook goed dat je het van je afschrijft, dat kan enorm opluchten,

  en dan je potjes, meis wat zijn die mooi gemaakt,
  ja een klein lichtje in de duisternis kon soms goed helpen
  doe vooral rustig aan, èèn ding tegelijk, sterkte ermee.

  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Richtsje,

  ook ik weet uit ervaring wat het is om een burnout/depressief/overspannen te zijn...het kost een heleboel tijd om er weer bovenop te komen..het heeft tijd nodig..veel tijd..en jij zelf weet het beste hoe het met je gaat...wens je veel sterkte...
  en je leuke theelichtjes met de gehaakte hoesjes zijn schattig..fijn dat je dat gelukt is..vergt toch veel concentratie..super..
  Liefs en groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Richtsje,
  zo zie je maar weer dat je niet achter het scherm kunt kijken.
  maar doe maar rustig aan aan en geniet van de dingen die je wel kunt, het is met de potjes toch goed gelukt .
  Fijn weekend en lieve groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh Richtsje, meis wat een verhaal, ik schrik ervan!
  Heel veel sterkte gewenst!
  Je potjes zijn prachtig, staat super gezellig!

  Lieve groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hele mooie potjes.
  Doe maar rustig aan hoor! We lopen niet weg.
  Zelf vind ik het maken van kaartjes en het bloggen een heerlijke ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Richtsje,

  Had je al gemist. Je nieuwe creatie vind ik super en hoop dat je er weer meer zin in krijgt om te knutselen.
  Het is een feit dat onze hobby nu één keer veel postiefs heeft.
  Je kunt er veel in kwijt zonder dat iemand zegt "het moet" :)

  Richtsje...Betterskip tawinske
  leafs Geesje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Richtsje wat een verhaal.... doe het rustig aan en denk heel goed aan je zelf. Doe waar je zin in hebt en niets te overhaast. Ik ken dit zo goed... het is mij ook overkomen en moet nu altijd oppassen dat ik aan me zelf denk. Beterschap.

  Groetjes Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeeeetje Richtsje.....eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik moet schrijven. Ik wil je wel Van ♥-e Beterschap wensen en ik hoop dat je weer snel uit dat dal mag klimmen.
  Mocht haken je nieuwe verslaving zijn dan zullen wij hier misschien nog wel meer van die PRACHTIGE potjes tegen komen.....heel MOOI gemaakt.
  Denk GOED aan jezelf.
  Liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Richtsje, wat een verhaal, ik vind het heel moedig om ons dit te vertellen. Maar soms overkomt je het gewoon, en zegt je lichaam nu is het genoeg en dan kan de geest niets anders doen dan volgen. Goed dat je nog lichtpuntjes ziet in het leven en dat je weet dat er uiteindelijk terug grote stralende lichtpunten zijn te vinden.
  Je gehaakte potjes zien er in ieder geval super uit en hopelijk mogen ze voor jou veel licht laten stralen. Als dit het begin is van het innerlijk herstel vergeet dan de nu volgende tekst niet. " You don't have to see the whole staircase, just take the first step."

  Lieve groetjes

  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Richtsje,

  Ook ik schrik hiervan! Bah wat naar allemaal maar maar zeker ook fijn dat mensen met je meeleven en dat je je hobby's hebt. En weet je wat ook help, van je afschrijven daarom heb je misschien wel zo'n lange blogpost (ongemerkt) gemaakt. Ik wens je heel veel sterkte.

  Lieve groetjes
  Thea
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Richtsje, wat dapper dat je jouw verhaal met ons deelt. Respect daarvoor want ik vind het heel erg moedig van je. Ik vind het heel vervelend dat je dit is overkomen en wens je veel rust toe. Fijn om te lezen dat je toch iets van ontspanning in blogland vindt! Zonder elkaar is iedereen alleen...wat een wijze woorden. Lieve Richtsje, neem de tijd voor jezelf en geniet van de mooie dingen in het leven. Wij blijven genieten van jou en de mooie dingen die je ons laat zien. De potjes die je gemaakt hebt, vind ik werkelijk helemaal geweldig!! Ik ben jaloers want ik kan dit niet hahaha! Wees trots op jezelf en ga zo door.
  Veel sterkte en lieve groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Richtsje,
  Ik was heel erg onder de indruk vsan je verhaal en wat knap dat je dit naar buiten hebt gebracht. Ik ben jaren geleden ook erg overspannen geweest maar durfde het niet aan de buitenwereld te laten merken en dat maakte het dubbel moeilijk. Ik weet dus hoe je je moet voelen en wens je héél véél sterkte toe en geniet van de kleine dingen die je leuk vind.
  Ik vind je gehaakte potjes super gemaakt en wens je veel sterkte voor de toekomst.
  lieve groetjes jopie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Richtsje toch, dat is net sa leuk, mar wol knap datst it hjir sa fertelle koest. winskje dy folle sterkte en betterskip ta. goed op dy sels passe hjer!

  dyn haakwurkjes binne prachtig!

  groetnis Wybrich

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Had dit bericht nog niet gelezen, dat is niet niks meid.
  De dingen op papier zetten en met anderen delen kan zo belangrijk voor je zijn, ik kan het weten.
  Al die lieve berichtjes van mensen die met je mee leven doet je alleen maar goed.
  Ik hoop dat het beetje bij beetje beter met je zal gaan, want zoiets gaat tijd kosten.
  rustig aan en pas goed op jezelf, er komen betere tijden.

  succes en je haakwerkje ziet er prachtig uit.

  liefs
  Folkje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hoi richtsje
  weet je wat ik zo leuk vind
  dat jij altijd iets leuks weet te schrijven onder mijn berichten!
  wil je daarvoor bedanken
  lees nu dat het moeite heeft gekost en kost
  dat lees je dus niet af in je berichtjes en dat doet me goed want dan doet het jou dus goed
  kan je nog volgen???
  hihi
  succes met je herstel je komt er wel!!
  en je haaksels zijn prachtig!
  gr ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskomt op mijn blog, ook leuk is dat je dan een berichtje voor me achterlaat. Het is altijd fijn om te horen wat anderen van mijn gefreubel vinden. En als je het echt de moeite waard vind kun je ook altijd een volger van mijn blog worden.

Leafs fan Richtsje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...